Vår Praktik

TandhälsanOsby är en praktik som ingår i Praktikertjänst

Om TandhälsanOsby

På TandhälsanOsby är vi totalt sett 10 personer som arbetar: tre tandläkare, två tandhygienister, fyra tandsköterskor och en receptionist (som i grunden är utbildad tandsköterska).

Vi jobbar alla som ett team vilket betyder att alla sköterskor jobbar med alla tandläkarna. Det innebär även att vi hjälps åt när våra patienter ringer för akuta besvär, allt för att ni skall få hjälp så snabbt som möjligt.

Vi finns centralt i Osby


Vår praktik ligger ett par minuters gångväg från tåg- och buss- stationen och bilparkering finns längs paralellvägen till tågspåren. Parkering finns även på gatorna utanför men var observant på att det där krävs P-skiva och tiden man får lov att parkera varierar från 30 min till två timmar beroende på var man parkerar.

TandhälsanOsby

Klockaregatan 2, 283 31, Osby

info@tandhalsanosby.se

0479-31360

Vår filosofi


Vi arbetar efter filosofin att vår uppgift är att ge våra patienter högsta kvalitativa vård, utformad för deras speciella behov och önskemål, för att uppnå bästa munhälsa.

Vårt sätt att arbeta


Vi på TandhälsanOsby arbetar delegerat vilket innebär att tandsköterskorna gör mycket arbete som kanske kan verka vara tandläkarens uppgifter. Sköterskorna har, via kurser som vi går på kontinuerligt, fått kompetensen att utföra dessa uppgifter. Eftersom tandläkarna kan låta sköterskorna göra vissa delar så blir vi effektivare.

Att kunna arbeta på detta sätter bygger på att vi är ett väl sammansvetsat team som ständigt upp-daterar oss med kurser och seminarier kring den snabbt förändrade tandvårdssektorn.


För att en behandling skall lyckas så behöver inte bara tandvårdspersonalen förstå en patients eventuella sjukdom, utan även patienten själv. Med andra ord vill vi att patienterna skall vara medvetna om varför de behöver vård, vara väl informerade om olika vårdalternativ samt vara delaktiga i valet av vilket alternativ vi skall genomföra. En välinformerad patient är även motiverad att aktivt delta i den profylaxtiska behandlingen, hos hygienist/sköterska och fram för allt hemma, för att bibehålla frisk munhälsa. 

Det tror vi är det bästa sättet att få friska och nöjda patienter.