Kosmetisk tandvård

Kosmetisk tandvård

Tandsmycke


Förgyll ditt leende med ett tandsmycke i guld!


Vi erbjuder tandsmycken i vitt eller rött guld, med eller utan ädelsten.


Tandsmyckena är mellan 2-4 mm och finns i former av hjärtan, gulddroppar, fyrklöver, delfiner, stjärnor med mera.


Smyckena klistras fast med ett osynligt tandcement. Det gör att de sitter stadigt men samtidigt är lätta att avlägsna om du så önskar.

Blekning


Vitare tänder med blekning i hemmet:

Vi tar fram en specialanpassad blekskena som du sedan använder hemma. Blekskenan är av mjukt material och fylls med gelé som enkelt bleker dina tänder.


Vitare tänder med blekning i behandlingsstolen:

Om du hellre vill genomföra blekningen vid ett tillfälle, kan du välja att få den utförd här på Tandhälsan. Vi använder ett speciellt blekningsmedel i kombination med en stark så kallad härdningslampa (plasmalampa). Behandlingen tar mellan 30-60 minuter beroende på hur många tänder som ska blekas.


Klicka här för mer information om blekning.

Skalfasader


Om du har skador på tänderna eller är missnöjd med hur de ser ut - då kan lösningen vara skalfasader.

Skalfasaderna fungerar ungefär som lösnaglar i porslin. De döljer sprickor eller fula fyllningar lika bra som stora mellanrum eller tänder som mörknat efter en skada. Och du behöver inte vara orolig för att tappa dem. När en fasad väl sitter fast, blir den en del av tanden.


Det första som görs är att vi diskuterar igenom hur du vill ha dina tänder och provar ut färg. Därefter slipas ett tunt lager av tanden bort och ett avtryck tas. Några dagar senare får du komma tillbaka till mottagningen. Då är dina skalfasader klara, och "klistras" fast med hjälp av ett så kallat bondingcement.


Innan fasaderna är på plats är de sköra, eftersom de är så tunna. Men när de väl är fixerade vid tanden, håller de lika bra som vilken hel tand som helst. Och eftersom baksidan är densamma som förut, känns de inte heller annorlunda.


Klicka här för att läsa mer om skalfasader.


Alma blev stylad av Frisör Jenny Tegeborn på Salong Hildegard, Osby.


Fotografiet togs av Mikael Latorre.

www.foto-ml.com

Tel. 0760-47 27 99

Alma's nya leende

Alma skämdes för hur hennes tänder såg ut. De var lappade med många olika material i olika färger. Hennes två framtänder hade fått kronor men diastemat, dvs mellanrummet, fanns fortfarande kvar. Nu har Alma fått kronor på de flesta tänderna i överkäken. Kronorna är gjorda helt och hållet i keram vilket ger en enhetlig färg med naturligt utseende.

"Jag heter Alma och är 38 år, och har sedan några år tillbaka haft problem med mina tänder.


Jag kom till Tandhälsan i Osby med mina problem och blev så väl bemött av alla.


Behandlingen la vi sedan upp på en viss tid och nu när min behandling är klar mår jag bättre än någonsin med mina tänder, och har fått tillbaka mitt leende, tack vare Tandhälsan i Osby."

TandhälsanOsby

Vi jobbar med förebyggande och restaurerande tandvård för hela familjen. Vi välkomnar nya patienter.

Kontakta oss


Box 43

283 21, Osby


info@tandhalsanosby.se


0479-31360

Öppettider


Måndag

12:00-18:00

Tisdag

08:00-17:00

Onsdag

08:00-18:00

Torsdag

07:00-17:00

Fredag

07:00-13:00